Θεός ο Νικολούδης! «Δεν ανέφερα καν τη λέξη βουλευτής» – Απαντητική επιστολή στην Ντόρα Μπακογιάννη

Η απάντηση Νικολούδη στην Ντόρα Μπακογιάννη:

«Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε από δήλωσή μου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της 21-2-2012, επιθυμώ να σημειώσω τα ακόλουθα:

Στην παραπάνω Επιτροπή δεν έκανα καταγγελία και αυτό φαίνεται και από τις ηθελημένα γενικές διατυπώσεις μου. Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση μέλους της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής και υπεραμυνόμενος του πολιτικού κόσμου της χώρας, τόνισα ότι “..αυτοί που υπάγονται στην ευρύτερη έννοια του όρου αυτού, δεν είναι η πλέον διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα..” . Ανέφερα παραπέρα, ότι από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίσθηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το “Ξέπλυμα Χρήματος” νομοθεσία. Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε, ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων.

Στο ζήτημα αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε το Μάιο, το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Δεν ανέφερα καν την λέξη “βουλευτής”. Πολύ περισσότερο δεν ανέφερα κανένα όνομα ούτε ενώπιον της Επιτροπής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν. Αυτό το τονίζω κατηγορηματικά. Το αν επελήφθη άλλη αρμόδια Αρχή και έκανε έρευνα στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, αυτό ήταν κάτι που ούτε το αποφάσισα, ούτε να το αποτρέψω μπορούσα, ούτε και με αφορά.

Σημειώνω τέλος, ότι τα καθήκοντά μου ως Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσω να τα εκτελώ έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιόν θίγει ή ποιόν ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος υβρίζει ή όχι.»

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *