Θα γίνει της π……ς με τους επερχόμενους πειστηριασμούς κατοικιών;

γράφει ο begar

Εγώ πάλι πιsτευω ότι δεν θα γίνει τίποτα.

Και στην Ισπανία ξεκίνησαν στην αρχή να κάνουν κατασχέσεις και μετά σταμάτησαν, επειδή είδαν ότι θα φορτωθούν ακίνητα που δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν.

Επίσης, οι εξώσεις της Ισπανίας προβλήθηκαν υπερβολικά, για να τρομοκρατήσουν τους έλληνες και να κόψουν το φαγητό των παιδιών τους, δίνοντας προτεραιότητα στην αποπληρωμή δανείων.

Έχω μια απλή απορία. Προστατευόταν ποτέ στην Ελλάδα η δεύτερη κατοικία; ΟΧΙ. Γιαί δεν ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί 2ης κατοικίας μέσα στα τελευταία χρόνια της κρίσης;
Εδώ που ζω, υπάρχουν κατασκευαστές πολυκατοικιών, που έχουν απούλητα ολοκαίνουργια διαμερίσματα εδώ και 5 χρόνια και δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε κεραμίδι, παρόλο που σκοτώσανε τις τιμές.

Ο κόσμος δεν αγοράζει σπίτια για 3 απλούς λόγους.

1. Οι πολλοί δεν διαθέτουν λεφτά.
2. Αυτοί που διαθέτουν, ελπίζουν ότι οι τιμές θα πάνε ακόμα πιο κάτω.
3. Δεν είναι η εποχή να αγοράσεις ακίνητο για εκμετάλλευση, διότι:
    α. Δεν θα μπορείς να πουλήσεις, αν αλλάξεις γνώμη.
    β. Δύσκολα θα βρεις ενοικιαστή σε καλή τιμή, που να μη σε φεσώσει. Ήδη ένας στους τρεις ενοικιαστές καθυστερούν ενοίκια πάνω από 3 μήνες.
    γ. Ξαφνικά πρέπει να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ και υπερβολικό φόρο για τα ενοίκια που θα εισπράττεις.
    δ. Δεν μπορείς να εμφανίσεις μαύρο χρήμα, από το στρώμα σου, για αγορά ακινήτου, επειδή η εφορία θα σε ρωτήσει που το βρήκες (παλιά η αγορά ακινήτου ήταν ένας νόμιμος τρόπος να ξεπλένεις μαύρο χρήμα).
    ε. Το κυριότερο: με τους μαλάκες ποιτικούς που έχουμε, υπάρχει τέτοια αβεβαιότητα για το μέλλον, που οι έχοντες λεφτά, προτίμησαν να τα βγάλουν στο εξωτερικό και είναι απίθανο να τα φέρουν πίσω ποτέ.

Κλείνοντας, θέτω ένα υποθετικό ερώτημα στους αναγνώστες: Αν σήμερα, κάποιος από εσάς, κέρδιζε στο λότο 1 εκατομμύριο ευρώ, θα πήγαινε να το επενδύσει σε αγορά ακινήτων;

4 σχόλια σχετικά με το “Θα γίνει της π……ς με τους επερχόμενους πειστηριασμούς κατοικιών;”

 1. Τίποτα δεν θα γίνει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α για αυτά που λες και για άλλα ακόμη πολλά, που κρατούν όλους τους Έλληνες εδώ και χρόνια στον καναπέ!

  1. Αυτή τη στγμή, τα κόκκινα δάνεια έφτασαν τα 100 δισ , τα χρέη προς την εφορία 70 δισ.
   Μέχρι τα Χριστούγεννα τα χρέη προς την εφορία θα φτάσουν τα 80 δισ. Καμιά 10 δισ είναι τα χρέη μεταξύ ιδιωτών. Σύνολο που πάει να αγγίξει τα 200 δισ.

   Με ΑΕΠ στα 140 δισ, με ανεργία στο 30%. Με ποσοστό μαύρης εργασίας 30% και οικονομικά στοιχεία που διαρκώς χειροτερεύουν, πιστεύει κανείς ότι είναι δυνατόν ποτέ να αποπληρωθούν τα παραπάνω χρέη;

   Οι επαναστάσεις δεν είναι πάντα να βγω στην πλατεία και να τα σπάσω.
   Στην Αγγλία, η Θάτσερ έπεσε, επειδή θέσπισε κεφαλικό φόρο, τον οποίο κανένας δεν πλήρωνε, παρά τις απειλές και τις συλλήψεις και τα δικαστήρια.

   Εδώ, η κυβέρνηση Σαμαρά θέσπισε συλλήψεις για χρέη προς την εφορία και γινόταν το εξής απλό: Ερχόταν σε μάγκωνε η αστυνομία και σε πήγαινε στον εισαγγελέα, όπου έλεγες ότι δεν έχεις φράγκο και γι αυτό δεν πληρώνεις. Και ο εισαγγλέας διέταζε να σε αφήσουν ελεύθερο. Αυτό το κατάλαβε Ο ΣΥΡΙΖΑ και με το σκεπτικό ότι αφού έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να εισπράξει δεκάρα τσακιστή, πούλησε ψυχή, αλλάζοντας το νόμο και θέσπισε ώς προϋπόθεση για σύυληψη, τα χρέη να υπερβαίνουν 70 χιλιάρικα.

   1. Ακόμα και να τα σπάσουν ορισμένοι δεν θα αλλάξει τίποτα. Όμως δεν εννοώ αυτό αλλά και δεν περιμένω καμιά επανάσταση απο ένα λαό που -στην πλειοψηφία του- αδιαφορεί ή έχεο ζητούμενο το προσωπικό και μόνο όφελος.

 2. Εγω θα τα έδινα στον mr Tsiplas να τα μοιράσει στους 145 για να ψηφίσουν και το 4 μνημόνιο….
  ( Ο …5 την κοπάνησε.Θα αναγκασθεί να διπλασιάσει το bonus.)
  φιλάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *