«Η Ελλάδα οδεύει στο δρόμο της Αργεντινής»

Στο δρόμο της Αργεντινής βαδίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times αν και, όπως υποστηρίζει άρθρο της εφημερίδας «σε μερικά σημεία η Ελλάδα κατάφερε να κάνει τα πράγματα χειρότερα ακόμη και από την Αργεντινή». Το άρθρο αναφέρει ότι η συμφωνία για την αναταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που στόχευε στο να είναι εθελοντική έγινε μια προσφορά «ή αυτό ή τίποτα».

Όπως επισημαίνεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να επωμιστεί κι αυτή ένα μερίδιο του βάρους καθώς δεν θα υποστεί απώλειες στα ελληνικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της. Κάτι, που όπως αναφέρουν οι FT, ανησυχεί και την Πορτογαλία καθώς σε ενδεχόμενη ανάγκη αναδιάρθρωσης του πορτογαλικού χρέους, η ΕΚΤ πάλι θα θελήσει να μείνει έξω.

«Όταν τα κράτη διαμοιράζουν τόσο επιλεκτικά το φορτίο, οι επενδυτές ανησυχούν και για άλλες περιπτώσεις. Τα διδάγματα από την Αργεντινή ξεχάστηκαν γρήγορα από τους επενδυτές ομολόγων που έσπευσαν να βάλουν τα χρήματά τους σε άλλες αναδυόμενες αγορές. Η επανάληψη του μαθήματος και στην περίπτωση της Ελλάδας επαναλαμβάνεται: τα κράτη κάνουν του κεφαλιού τους και φέρονται άδικα και οι επενδυτές ελάχιστα μπορούν να κάνουν γι’ αυτό».

www.24h.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *