«Η Ελλάδα μοιάζει με κομμουνιστική χώρα στις αρχές του ’90»

Τρία σενάρια – επιλογές βλέπει πιθανά για την Ελλάδα ο Τσέχος πρωθυπουργός: Βαθιές μεταρρυθμίσεις, ανάλογες αυτών στις οποίες προχώρησαν τα κομμουνιστικά κράτη τη δεκαετία του 1990, δημοσιονομική εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας τονίζει ότι ο πρώτος δρόμος είναι προτιμότερος επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα «είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει».

Αναφερόμενος στις διαφορές Τσεχίας και Ελλάδας, λέει: «Αν δει κανείς το ελληνικό ΑΕΠ και την αγοραστική δύναμη, τότε πρέπει να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μόνο ένα μικρό βηματάκι μπροστά από εμάς, αλλά ανάμεσα στις συντάξεις και τους μισθούς μας υπάρχει δραματική διαφορά»

Οσον αφορά στον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι στην Ελλάδα αυτός βρίσκεται περίπου στα 750 ευρώ, ενώ στη χώρα του στα 320 ευρώ. «Αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορώ να κατανοήσω», σημειώνει και εξηγεί ότι στην Τσεχία, πριν από δέκα χρόνια, επενδύθηκε το 20% του ΑΕΠ στην εξυγίανση των τραπεζών.

www.prionokordela.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Η Ελλάδα μοιάζει με κομμουνιστική χώρα στις αρχές του ’90»”

  1. Πάνε αυτά, τώρα ο κατώτατος μισθός πήγε σε τσέχικα επίπεδα.

    Είχαν πει πως θα μας κάνουν Βουλγαρία και το έκαναν.

    Και είναι όλοι τους συνένοχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *