Επιχείρηση συγκάλυψης των εκατομμυριούχων της Βουλής με προσθήκη συγγενών και φίλων…

Στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ο κατάλογος με τα πολιτικά πρόσωπα ή τους συγγενείς τους, που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Σε επόμενο στάδιο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, καλεί τον βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ να παραιτηθεί.

Από το βήμα της Βουλής, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι μετά από σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων, το υπουργείο έχει εντοπίσει τα άτομα εκείνα που έχουν προβεί σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό.
Η αναφορά του κ. Βενιζέλου έγινε με αφορμή τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, σχετικά με το βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία.

Όπως είπε, ο κ. Νικολούδης του ανέφερε ότι δεν διαπιστώνεται κάποιο αδίκημα. Ωστόσο, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ότι «σαφώς αυτή είναι η πλευρά της νομιμότητας αλλά υπάρχει και η πλευρά της δεοντολογίας». «Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτά που λέμε στον ελληνικό λαό», τόνισε.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, ζήτησε να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών εάν στις λίστες των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό περιλαμβάνεται έμβασμα 1 εκατ. ευρώ στο όνομα βουλευτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *