Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια!

«Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια και τις Δαλματικές ακτές, για αποφυγή δασμών φόρων και προστίμων»

Ερώτηση του βουλευτή κ. Ά Κολοκοτρώνη για τα πολυτελή ελληνικά σκάφη που έφυγαν για να μην πληρώσουν δασμούς

Ερώτηση με θέμα τη διαφυγή εκατοντάδων πολυτελών ελληνικών σκαφών σε τουρκικά παράλια..

και δαλματικές ακτές, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή δασμών, φόρων και προστίμων απηύθυνε ο βουλευτής Α΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης στον Υπουργό Οικονομικών στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτρώνη είναι σοβαρά αξιοποιήσιμο το γεγονός ότι τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν πλήρη κατάλογο με τα συγκεκριμένα σκάφη και γνωρίζουν με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά τους.

Για το λόγο αυτό ζητά από το Υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα σκάφη αυτά να επαναπατρισθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και να κληθούν οι ιδιοκτήτες τους να δώσουν εξηγήσεις και να καταβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα. Διαφορετικά, εκφράζεται φόβος ότι, όπως συνέβη παλιότερα με τη «μετανάστευση» πολυτελών αυτοκινήτων στη Βουλγαρία, θα χαθούν κρατικοί πόροι από διαφυγόντες δασμούς και τέλη.

Η υποβληθείσα ερώτηση επικαλείται αποτελέσματα ερευνών της ειδικής υπηρεσίας που έχει συστήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτες αδήλωτων σκαφών, έσπευσαν να πληρώσουν το όποιο πρόστιμο, μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθούν για λαθρεμπόριο.

Το ΣΔΟΕ ψάχνει να βρει περίπου άλλα 1.000 ταχύπλοα που οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν και τα έβγαλαν εκτός Ελλάδας πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε λιμάνια της Τουρκίας, ενώ άλλα εντοπίστηκαν στις δαλματικές ακτές. Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι συνεργάσιμες οι Τουρκικές οικονομικές και Τελωνειακές αρχές στην προσπάθεια αυτή των αντίστοιχων ελληνικών και αν υπάρχει σχετική διακρατική  συνεργασία που να προκύπτει από διεθνείς συμφωνίες.

taxalia.blogspot.com

2 σχόλια σχετικά με το “Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια!”

  1. Τι ωραίοι που φαντάζουν στα μάτια μου , όοοοολοι αυτοί οι “αυτοδημιούργητοι” , κρατικοδίαιτοι , καπιταλιστο-κουτσαβάκια , μονίμως επιχορηγούμενοι λεβεντο-μαλάκες επιχειρηματίες της κλανιάς . Το παίζουν λιονταράκια αυτοδημιούργητα , πάντα με κράτη και κυβερνήσεις  πόρνες που τους λένε με φρασεολογία πουτάνας : “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”. “ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ”. Και απαντά το πελατάκι : “Ωραία , έτσι και αλλιώς άλλος πληρώνει !”.
    Και μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτό συμβαίνει μόνο εδώ , γιατί θα καταλάβουμε ότι δεν έχετε ιδέα για το τι σημαίνει καπιταλισμός διεθνής και ντόπιος.

  2. ……“Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι συνεργάσιμες οι Τουρκικές οικονομικές και Τελωνειακές αρχές στην προσπάθεια αυτή των αντίστοιχων ελληνικών και αν υπάρχει σχετική διακρατική  συνεργασία που να προκύπτει από διεθνείς συμφωνίες.”

    Κοίταξε , καρντάσ΄,αν σε ένα από τα ταχύπλοα γράφει “Οτσαλάν” όπως γράφουν σε κάτι καίκια κάτι ψαράδες στις κυκλαδες , τότε να είσαι πολύ σίγουρος ότι η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε το (ουδέτερο άρθρο) πάγγαλο (με μικρό “π”). Αυτό ξέρει .

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *