Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο

Την πρόσληψη μεγάλων εισπρακτικών εταιρειών που ασχολούνται με την είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών ανακοίνωσε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει προχωρήσει η πρόσληψη δικηγορικών γραφείων και ελεγκτικών εταιρειών οι οποίες εντοπίζουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και προετοιμάζουν τις νομικές ενέργειες για την πραγματοποίηση κατασχέσεων.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι με την πρόσληψη εισπρακτικών εταιρειών, το υπουργείο οικονομικών αναθέτει για πρώτη φορά σε ιδιώτες το εισπρακτικό έργο του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν γίνει στο παρελθόν στόχος έντονης κριτικής καταναλωτικών οργανώσεων για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πιέσουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους (απειλές, διαπόμπευση σε προσωπικό και επαγγελματικό περίγυρο κλπ).

Σημειώνεται επίσης ότι στο παρελθόν έχει θεσπιστεί ειδικός κώδικας συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών προς τους οφειλέτες.

Η συνολική δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ανέρχεται στα 41 δισ. ευρώ από τα οποία όμως μόνο τα 8 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα.

4 σχόλια σχετικά με το “Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο”

  1. Τι θα περιμενενε κανείς.Οι ειπρακτικές εναι δημιουργημα δικο τους.Ο δήμιος δημιους δημιουργεί.Την συμπεριφορά τους
     πρός του ς έρημους δανεολήπτες την ηλεξαν ποτε!!!! 
    Οι αυτοκτονίες του κοσμάκη  απο τις πιεσεις των εισπρακτικων!!!!…τους απασχολησαν ποτε!!!!!.

  2. Δηλαδή τώρα που θα εξυπηρετούν και το δημόσιο γίνεται και πιο επίσημο το πράγμα;Πιο νόμιμοι ίσως και δεν τους πειράζει κανεις;ΑΙΣΧΟΣ!!!Σιγουρα δεν εχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ(πχ ο Βενιζελος)Αλλά ποιος έχασε τη ντροπη να την βρουν αυτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *