ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕ​​​​​ΝΟ…Τ​Ο ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !

Γράφεο ο : Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

Είναι… τουλάχιστον απαραίτητο να καταλάβουν οι “κρατούντες” ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ανάπτυξη πια στην χώρα μας εάν δεν “απαλλάξουμε” από τα “χρέη” στις τράπεζες τους Έλληνες πολίτες !
Τα πρωτογενή πλεονάσματα…δεν μπορούν να δημιουργηθούν με “καταχρεωμένους πολίτες” μιας άλλης οικονομικής περιόδου (του χρηματιστηρίου και της  χορήγησης δανείων για κάθε χρήση) τη στιγμή που ή νέα πραγματικότητα με τις θυσίες του μνημονίου δημιουργούν άλλα μέτρα και σταθμά στην σημερινή κατάσταση των πολιτών !

Το “κούρεμα” των οφειλών ιδιωτών… προς τις τράπεζες είναι ο μόνος δρόμος και αποτελεί τη λύση για την ανάπτυξη της χώρας αφού η πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να είναι “ταμιακός εντάξει” στις οφειλές του προς τις τράπεζες !
Τα τραπεζικά μας ιδρύματα όμως από την πλευρά τους… απαιτούν και… πιέζουν με όλα τα μέσα τους πολίτες για την είσπραξη των οφειλών τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην χώρα…παρά τα φθηνά δάνεια με επιτόκιο 1% που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα !

Τηλεφωνήματα…από ιδιωτικές εταιρείες ,εξώδικα , εκβιαστικές επιστολές , αρνητικές απαντήσεις σε διακανονισμούς χρεών και παγώματος λόγω ανεργίας δίνουν και παίρνουν καθημερινά στο τραπεζικό χώρο με κύριο στόχο την είσπραξη οφειλών με οποιοδήποτε τρόπο !

Ε, λοιπών το “κούρεμα” δανείων είναι επιβεβλημένο -εδώ και τώρα- και προς στους ιδιώτες καταναλωτές… με την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση από το κράτος προς τις τράπεζες και ταυτόχρονη ενίσχυσή τους εάν χρειαστεί…από την ΕΚΤ,
με οδηγό… το δρόμο που άνοιξε η πρωτοπόρος Ισλανδία…
και γιατί όχι τώρα και η Ελλάδα…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *