Δυσάρεστη η δεύτερη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Για την Καρφούρ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο διατήρησε την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, βάσει της οποίας δεσμευόταν όλη η ακίνητη περιουσία της εταιρείας ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν από αυτή οι πιστωτές της. Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί της Carrefour ότι είναι ..

α) απολύτως φερέγγυα και αξιόχρεη,

β) δεν υπάρχει κίνδυνος οι πιστωτές της εταιρείας να χάσουν τα χρήματά τους και

γ) η απαγόρευση διάθεσης όλης της ακίνητης περιουσίας αποτελούσε υπέρμετρη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας.

Στην αίτησή της μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίσθηκε ότι έχει ανάγκη (τελευταία σελίδα της αίτησής της) να εκποιήσει την περιουσία της προκειμένου να «εξεύρει κεφάλαια για την συνέχιση της δραστηριότητάς της».

Ένδεκα συνολικά πιστωτές της εταιρείας εμφανίσθηκαν στο Δικαστήριο και ζήτησαν την διατήρηση του ασφαλιστικού μέτρου της δέσμευσης της ακίνητης περιουσίας της Καρφούρ.

Το γκρούπ των πιστωτών που εκπροσωπώ σκοπεύει να προχωρήσει και σε νέες ενέργειες προς διασφάλιση των απαιτήσεών των εντολέων μου κατά της εταιρείας, σε αυτήν την κίνηση των πιστωτών η συμμετοχή των υπολοίπων θα είναι ευπρόσδεκτη.

 

Ιωνας Κωνσταντίνου

 

taxalia.blogspot.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Δυσάρεστη η δεύτερη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Για την Καρφούρ”

  1. Σε άλλη μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ γαλακτοβιομηχανία δεν παραδίδει συσκευασία με γάλα 2λιτρα δεν αναφέρω το όνομα για να μην έχουμε θέματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *