Διευκρινίσεις για τον κλειδάριθμο των δηλώσεων

Ενόψει της αύξησης της υποχρεωτικότητας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το Οικονομικό Ετος 2012, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδάριθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.

2. Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.

3. Η διαδικασία λήψης κλειδάριθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδάριθμου.

www.tovima.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διευκρινίσεις για τον κλειδάριθμο των δηλώσεων”

  1. Τα φορολογικά ποτέ δεν ήταν το καλύτερο μου δεν καταλαβαίνω τίποτα.Εγώ που έχω κωδικούς παλιούς πρέπει να πάρω κλειδάριθμο για να φτιάξω την δήλωση?Στον πατέρα μου που δεν έχει κωδικούς αφου ζητήσει μετά θα πρέπει να πάει στην ΔΟΥ να ζητήσει κλειδάριθμο ή θα του έρθει συστημένο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *