Δεν επιβεβαιώνεται η φορολογική αμνήστευση των ιδιωτών ομολογιούχων

Τελευταία ενημέρωση την 19 Μαρ 2012 — 11:59

Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πληροφορίες που μεταδόθηκαν σήμερα και οι οποίες υποστηρίζουν πως η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο δεκαετούς φορολογικής αμνήστευσης των ιδιωτών αποταμιευτών ομολογιούχων που κουρεύτηκαν στο πλαίσιο του PSI.

«Το Eurogroup είναι αρνητικό σε οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση μεταξύ των ομολογιούχων και το ΔΝΤ δεν θέλει μπαλώματα στο σκέλος της φορολογίας», δηλώνει στο 24h.gr αρμόδιο στέλεχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόταση για απαλλαγή των ομολογιούχων αποταμιευτών από την καταβολή φόρων έχει κατατεθεί από τους εκπροσώπους των ομολογιούχων και όχι από την Κυβέρνηση και η υιοθέτηση της θα ήταν πολύ δύσκολη καθώς εγείρεται και θέμα συνταγματικότητας.

«Αν ακολουθούσαμε την πρόταση αυτή θα έπρεπε να χαρίσουμε έως το 2022 τους φόρους σε 12.000 περίπου άτομα. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι μια απλή πολιτική απόφαση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Θανάσης Κουκάκης

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.