Γιατί χάθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ από τους δρόμους;

Τρεις νεκροί σε δυο 24ωρα για λίγα ευρώ. Παιδιά ορφανά, οικογένειες χαροκαμένες.
Η εγκληματικότητα «χτυπάει» κόκκινο και από τους δρόμους, κάτι λείπει η ομάδα ΔΙΑΣ!

Για πολλούς μήνες, οι περιπολίες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ είχε «ξυπνήσει» ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Τους έβλεπες σε κάθε γωνιά, σε κάθε δρόμο, να γυρνάνε με τις μηχανές τους. Και ξαφνικά, εξαφανίστηκαν! Και ο τρόμος «επέστρεψε». Τελευταίο χτύπημα η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανθρώπου που πάλεψε νυχθημερόν για το μεροκάματο στο περίπτερό του, στο Περιστέρι.

Την ώρα που ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει ακόμη και μέρα μεσημέρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφασίζει ότι είναι πιο σημαντικό το «δαχτυλίδι» του ΠΑΣΟΚ. Και παραιτείται. Το υπουργείο που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προστατεύει τους πολίτες, είναι ακέφαλο.

Την ίδια ώρα, χάθηκε από τους δρόμους η ομάδα ΔΙΑΣ. Που είναι οι μοτοσικλετιστές της; Τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της; Είναι μόνο οι περικοπές λόγω λιτότητας ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;

Είναι αλήθεια ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει την υποβάθμισή της για να αναβαθμιστεί η Αμέσως Δράση; Η ομάδα ΔΙΑΣ «γεννήθηκε» επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αλλά λέγεται πως όταν ο υπουργός άλλαξε και ανέλαβε ο Χρήστος Παπουτσής, ο σχεδιασμός… επανασχεδιάστηκε. Και φτάσαμε στις δολοφονίες για λίγα, ελάχιστα ευρώ.

Το θέμα είναι οικονομικό, φταίνε οι περικοπές τόνισε στον Flash και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Σπήλιος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Δε γίνεται να πεθαίνουν άνθρωποι για λίγα ευρώ. Αν δεν επέμβουν γρήγορα, θα δούμε κι άλλα» είπε.

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Αντώνη Λιακόπουλου, αντιπροέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που αποκάλυψε στο NewsIt τον «Γολγοθά» των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο κ. Λιακόπουλος παραδέχτηκε ότι έχει μειωθεί στο μισό η δύναμη της ΔΙΑΣ αλλά αυτό, όπως είπε, οφείλεται στις περικοπές.

Επανέφερε το θέμα της κακής συντήρησης, οι άνδρες τη ΔΙΑΣ αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους λεφτά για να φτιάξουν τα μικρογρατζουνίσματα στις μηχανές τους ή να φτιάξουν τα λάστιχα τους.

Πληρώνουν και τα κράνη τους. Από τους μισθούς των “σκάρτων” 800€. Πληρώνουν τον εξοπλισμό τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει όσα βγήκαν στο φως μετά από εκείνο το μακελειό στου Ρέντη, πριν από ένα χρόνο. Όταν η σφαίρα του καλάζνικοφ των ληστών τρύπησε το κράνος ενός νέου παιδιού και το σκότωσε…

Ή μήπως τελικά μπορεί κανείς να ξεχάσει; Γιατί ο Έλληνας φημίζεται για την “κοντή” μνήμη του…

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *