Γεροντοκτονία! – Μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για 5 δισ. ευρώ!

Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόϊκα για την κατάργηση της συνταγογράφηση των παλιών ασφαλών συνταγών για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, αλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί που ευνοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!

Έτσι λοιπόν, τα νέα μέτρα όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και διαβάζουμε στο http://www.ygeianews.gr  η εφαρμογή της πώλησης όχι φαρμάκων αλλά της … πρώτης ύλης των φαρμάκων (!!!) για λόγους οικονομίας,αποτελεί μια “αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική” πολιτική υγείας.

Σύμφωνα με το CIA World Factbook ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι 79,38 έτη από τα οποία οι άνδρες ζούν 76,85 χρόνια και οι γυναίκες 82,06 χρόνια. Πρακτικά θέλουν να προχωρήσουν σε μείωση των συνταξιούχων με δραστικό τρόπο και αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν από τον Β’ΠΠ. Προχωρούν σε “τελικές λύσεις”.
Και έχουν βρει εδώ τους εγχώριους συνεργάτες που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια σημαίνει εξοικονόμηση δαπανών στο χώρο των συντάξεων και της περίθαλψης της τάξεως των πέντε δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό θέλουν να  γλιτώσουν και βάζουν μπροστά τα γενόσημα. Η μείωση του πληθυσμού της χώρας υπολογίζεται σε 7%.
“Το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων, αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων – από τα εύκολα”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος.
“Η Υγεία όμως, δεν είναι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες. Αυτό οδήγησε σε ένα νόμο-τέρας, που δεν θα ισχύει για πολύ καιρό, καθώς θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αντιφάσεων και των ανεφάρμοστων μέτρων που περιέχει”.
Ανέφερε, δε, ένα παράδειγμα: “Υποτίθεται ότι ο νόμος έγινε για εξοικονόμηση πόρων. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα στα νοσοκομεία για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα, όπου για ένα θεραπευτικό cocktail μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο 10ml από ένα σκεύασμα 250ml και αξίας χιλιάδων ευρώ, και το υπόλοιπο να πεταχθεί. Μιλάμε για εκατομμύρια. Και όταν οι φαρμακοποιοί μιλάμε για νοσοκομειακές συσκευασίες και για εξορθολογισμό γενικά στις συσκευασίες, η πολιτεία κωφεύει”.

Όσον αφορά στη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι υπάρχει ευθεία αντιστοιχία ανάμεσα στην κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη και στο προσδόκιμο επιβίωσης . Αν για τους Έλληνες η κατά κεφαλή δαπάνη περιοριστεί σε 23 € τον μήνα, πάμε στο επίπεδο των χωρών με προσδόκιμο επιβίωσης μέχρι 75 χρόνια, μακριά από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, που έχουν προσδόκιμο πάνω από 80 χρόνια.

Και μην μας πουν ο κ. Λοβέρδος και η κ. Δρέττα ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο. Τρομοκράτης δεν είναι αυτός που ενημερώνει για την πραγματικότητα, αλλά αυτός που με τις αποφάσεις του θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σημαίνει συντομότερη και χειρότερη ζωή!

2 σχόλια σχετικά με το “Γεροντοκτονία! – Μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για 5 δισ. ευρώ!”

  1. Επειδή στον τομέα Υγεία παίζονται πολλά χρήματα και ως εκ τουτου η διαπλοκή βασιλευει, κάθε τετοιο άρθρο το αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό. Μέχρι χθες κανείς ή σχεδόν κανείς δεν γνώριζε τα γενόσημα φάρμακα και τώρα όλοι σπεύδουν να δηλώσουν επαιοντες και γνώστες του αντικειμένου.
    Πάντως πριν κάποια χρόνια μέγα σκάνδαλο κουκουλώθηκε ή δεν έφτασε στα ΜΜΕ της Ελλάδας (όπως συμβαίνει συχνά στην πατρίδα μας, να μην φτάνουν σημαντικές ειδήσεις). Στην Αφρική κόσμος πέθαινε απο AIDS διότι τα φάρμακα ήταν πανάκριβα. Τότε μικρές φαρμακοβιομηχανίες άρχισαν να φτιάχνουν αντίγραφα φάρμακα για να βοηθησουν τους πάσχοντες. Η τιμή είχε ιλιγγιώδη διαφορά με τα αυθεντικά και είχε το θετικό αποτέλεσμα πολλοί ασθεείς να έχουν πρόσβαση στην θεραπεία. Τότε οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες της Αμερικής μήνυσαν τις κατασκευάστριες των αντιγράφων, και μετά απο παλινωδίες κέρδισαν την δίκη. Οι πάσχοντες δεν είχαν πια πρόσβαση σε αντιγραφα φάρμακα με αποτέλεσμα να συνεχιζουν να πεθαίνουν. Οι αμερικανικες φαρμακοβιομηχανίες είναι αυτές που βγάζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ (χορηγίες κλπ). Θ’ελω να πω απλά ότι…. είναι πολλά τα λεφτά Αρη…. και ακόμα μεγαλύτερα τα συμφέροντα . Θα δούμε…..

  2. Άκου τι μου είπε γνωστός μου, πανεπιστημιακός γιατρός:

    Πρώτα, όταν γράφαμε γενόσημα φάρμακα, μας κατηγορούσαν ότι μας λαδώνουν οι εταιρίες.

    Τώρα, αν γράψουμε τα αυθεντικά, μας κατηγορούν ότι δεν κάνουμε οικονομία στο κράτος, γιατί μας λαδώνουν οι εταιρίες.

    Ε άντε στο διάολο, αποφασίστε τι θέλετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *