Βουλή εννέα κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία

Βουλή εννέα κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου – και το ΛΑΟΣ – βιώνουν περαιτέρω μείωση των ποσοστών τους.

Η ΝΔ παρουσιάζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση πρώτη, αυτή τη φορά με ποσοστό 28%. Δεύτερο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ενώ την τέταρτη θέση διεκδικούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 11%. Ακολουθούν το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%, και τέλος η Χρυσή Αυγή με 3,5%. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μένει εκτός βουλής, ενώ 27,5% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες – το 52% – διαφωνούν με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, έναντι 38% που συμφωνούν.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Δυσαρεστημένο απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται το 87% των ερωτηθέντων. Πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, ακολουθούν οι Γ. Δημαράς, Α. Τσίπρας, Α. Σαμαράς, Α. Παπαρήγα, Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου. Το 45% αντιμετωπίζει θετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

www.protothema.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Βουλή εννέα κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία”

  1. Βλέπω με συμπάθεια το κίνημα του Πάνου, αλλά δεν είμαι βέβαιος ακόμα για να το στηρίξω, απλά δεν με έχει πείσει. και αν τελικά ψηφίσω θα είναι ψήφος διαμαρτυρίας στο καθεστώς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  2. Το κακό είναι ότι ακόμα αναφέρεσαι σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.
    ”θέλω να τους τιμωρήσω” ακούω στα αυτιά μου και αυτό θυμίζει απατημένη σύζυγο…..
    Η οποία μόλις ακούσει τις νέες υποσχέσεις είναι έτοιμη να επιστρέψει σπίτι.
    Κάποιοι άλλοι αισθάνονται σαν πρόβατα και αναζητούν τον τσοπάνη που θα τα πάει για βοσκή.
    Η μεγάλη ανατριχίλα…..τελικά έχουμε αυτό που μας αξίζει.
     
    Υ.Γ.
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι προσωπικά στο φίλο. 
    Τον οποίο δεν γνωρίζω και σε καμία περίπτωση δεν κρίνω.
     

    1. ακόμα και σε μένα να αναφέρεσαι δεν με ενοχλεί καθόλου, αν και είμαι βέβαιος ότι αναφέρεσαι γενικά.
      Δεν θα υπάρξει και δεν υπάρχει κάποιος που να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και να οδηγήσει το λαό σε άνοδο ίσως γιατί δεν συμφέρει κανέναν. Ξέρεις τι είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί και να γνωρίζεις ότι τους έχεις γραμμένους όλους και ότι δεν τους έχεις ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *