«Αυτό που κάπνισαν στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό»

Τελευταία ενημέρωση την 22 Φεβ 2012 — 11:46

«Η συμφωνία του Eurogroup για το δεύτερο ελληνικό πακέτο διάσωσης απλά αναβάλει το αναπόφευκτο: τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», αναφέρει σε άρθρο η βρετανική εφημερίδα, Guardian.

Χρησιμοποιώντας πολύ καυστικά σχόλια, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τι κάπνιζαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup, αλλά «πρέπει να ήταν πολύ δυνατό».

Όπως λέει, υπάρχει μία αμυδρή ελπίδα να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά απαιτούνται πολλές προϋποθέσεις όπως ισχυρή ανάπτυξη από το 2014 και μετά (και πολλές άλλες) έτσι ώστε μετά από μία δεκαετία ο Έλληνες να αναπολούν το 2012 όπως οι Γερμανοί τη δεκαετία του ’60.

Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι οι ελπίδες είναι μηδαμινές, το νέο πρόγραμμα θα φέρει βαθύτερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία και αυτό το ξέρει και το ΔΝΤ (όπως αποκαλύφθηκε από το σημείωμα που μοιράστηκε στο Eurogroup), και οι έλληνες πολιτικοί που οδεύουν προς μία νέα εκλογική αναμέτρηση, και οι Ευρωπαίοι.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, ακόμα και αν γίνει το θαύμα και επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που προβλέπει το νέο μνημόνιο, τότε το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα είναι όσο της Ιταλίας σήμερα.

Πέραν όλων των προϋποθέσεων, το ΔΝΤ αμφιβάλει αν η Ελλάδα «έχει τα κότσια» να αντέξει τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Τέλος, η Guardian αμφιβάλει και για την επιτυχία του PSI, λέγοντας ότι θα είναι δύσκολο οι ιδιώτες πιστωτές να δεχτούν απώλειες 50% τη στιγμή που οι Κεντρικές Τράπεζες «τη γλίτωσαν».

Αλλά όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, ακόμη και αν όλα κυλήσουν καλά, ποιος θα εμπιστευτεί την Ελλάδα και τα ομόλογά της όταν ξαναβγεί στις αγορές;

24h NewsRoom

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Αυτό που κάπνισαν στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό»”

  1. θα την εμπιστευτούν μόνο όσοι κάπνισαν το πολύ δυνατό… Να ρωτήσω κάτι δεν είδα τώρα με το νέο θρίαμβο της κυβέρνησης για το μνημόνιο 2 ακούσατε να έριξαν πουθενά βεγγαλικά; μήπως θα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.