Αυτή είναι Πολιτικός που την ενδιαφέρει η χώρα της !

Δεν χρειάζεται να έχεις όρχις φυσικούς, για να κάνεις πολιτική με όρχις για την χώρα σου και όχι όρχις πολιτικοί σαν τους δικούς μας.

Μια Γυναίκα πολιτικός η Κριστίνα Κίρτσνερ η γνωστή μας Πρόεδρος της Αργεντινής για το καλό και το μέλλον της χώρας της δεν διστάζει να τα βάλει με τα τεράστια πετρελαϊκά συμφέροντα έτσι αποφάσισε την εθνικοποίηση του 51% της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Αργεντινής, της YPF, ανακοίνωσε χθες με στόχο τον περιορισμό των εισαγωγών καυσίμων.

Όπως είπε η κεντροαριστερή Κίρτσνερ, η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη καθώς η πετρελαϊκή εταιρεία που ελέγχεται από την ισπανική Repsol, δεν συγκινήθηκε από τις πολύμηνες πιέσεις της κυβέρνησης που ζητούσε από την εταιρεία να αυξήσεις τις επενδύσεις και την παραγωγή της.
«Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική από την YPF – να εξαντλεί τις πετρελαιοπηγές μέχρι τελευταίας ρανίδας, να μην πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και να μην κάνει ουσιαστικά καμιά επένδυση – στο τέλος η χώρα δεν θα έχει βιώσιμο μέλλον, όχι επειδή δεν έχει φυσικούς πόρους, αλλά εξαιτίας της πολιτικής των εταιρειών», τόνισε η Κίρτσνερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα απαλλοτριώσει το 51% της YPF, και θα δώσει έμφαση στην εντατικοποίηση των ερευνών για νέα κοιτάσματα και τη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της YPF έπεσε κατακόρυφα ενώ Ισπανία και Ευρωπαϊκή Ένωση επέκριναν την Αργεντινή για τις κινήσεις της. Η ισπανική κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε ότι θα «υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα» της.

nyxtobaths.blogspot.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυτή είναι Πολιτικός που την ενδιαφέρει η χώρα της !”

  1. Και πολύ ορθά πράττει. Οι βασικές αρχές σε μια οικονομία κρατους, δεν διαφέρουν κατά πολύ απο αυτές ενός νοικοκυριού, απλά είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα και με πιο έντονες παραμέτρους. Για παράδειγμα, αν εγώ είμαι εισοδηματιας και αρχίζω και ξεπουλώ μία μία τις πηγές πλουτισμού μου χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζω νέες πηγές εσόδων, μέσα σε λίγα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα βρεθώ στο γραφείο ανεργίας, χωρίς έσοδα, χωρίς πόρους και πάμπτωχος. Αρα κράτος που ξεπουλάει τα ασημικά του γεμίζει βραχυπρόθεσμα τα ταμεία του, αλλά μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα τρέχει στο ΔΝΤ και στους τοκογλύφους. Κι αυτό είναι η βάση κάθε οικονομίας. Εκμετάλλευση των πόρων μου, συντήρηση αυτών, εξέλιξη, ευελιξία, διορατικότητα και προσαρμογή στα νεα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *