Αυξάνεται ο αριθμός πολιτών που αναζητούν τροφή σε συσσίτια

Αυξάνεται καθημερινά και στα Χανιά η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι αναζητούν λίγη τροφή στα συσσίτια, που έχουν οργανώσει η τοπική κοινωνία και η εκκλησία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος συσσιτίων πατέρας Νικόλαος Γιαννακουδάκης, κάθε μέρα, από τα τέλη Ιουλίου, σιτίζονται πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά μοιράζονταν, σε ημερήσια βάση, 200 μερίδες φαγητού. Από τον Οκτώβριο, οι μερίδες αυξηθήκαν στις 400, ενώ η ζήτηση συνεχώς μεγαλώνει.

Το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης τροφοδοτεί ενορίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν δικά τους. Πρόκειται για ενορίες γύρω από την πόλη των Χανίων και το συσσίτιο μοιράζεται σε 20 σημεία. Αν σε αυτή την πρωτοβουλία προστεθεί και ανάλογη των ενοριών της πόλης, ο αριθμός των μερίδων ξεπερνά τις 850 την ημέρα.

Η πρωτοβουλία της εκκλησίας στηρίζεται και στη συμπαράσταση ιδιωτών. Το σημερινό συσσίτιο περιλάμβανε ψάρια, καθώς ιδιοκτήτης τράτας προσέφερε 200 κιλά από την «ψαριά» της ημέρας.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *