Αρχίζει το «άρμεγμα» της Λιβύης μέσω όπλων

Η Γαλλία θα ανακαινίσει τον μικρό στόλο μαχητικών αεροσκαφών της Λιβύης τύπου  Μιράζ  F1 και θα εκπαιδεύει το προσωπικό της ως μέρος της συμφωνίας  για αμυντική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο εκσυγχρονισμός  των γαλλικής κατασκευής μαχητικών ήταν μεταξύ των συμφωνιών που είχαν συναφθεί κατά την πρόσφατη  επίσκεψη στη Λιβύη του Γάλλου Υπουργού Άμυνας. Η επίσκεψη δεν είχε ως στόχο την πώληση γαλλικών αμυντικών εξοπλισμών, όπως το μαχητικό Rafale, αλλά για να βοηθήσει τη Λιβύη αξιολόγηση στρατιωτικών αναγκών της και θέτει τις βάσεις για την συνεργασία.

Η Λιβύη έχει ένα στόλο από  12 Mirage F1 δύο εκ των οποίων πέταξαν στη Μάλτα από διαφωνούντες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν ξεκίνησε η εξέγερση κατά του Καντάφι, πριν από ένα χρόνο. Τα 2 Μιραζ επέστρεψαν στην Λιβύη στις 22 Φεβρουαρίου

Η επιτήρηση των ακτών, ως μέρος της ναυτικής ασφάλειας, ήταν άλλος ένας τομέας στον οποίο η Γαλλία επιδιώκει να  παράσχει βοήθεια στη Λιβύη.

Βεβαίως το  «άρμεγμα» αυτό είναι ένα μόνο δείγμα που κάνουν οι  «πρόθυμοι»  της δυτικής στρατιωτικής αποστολής .Υπάρχουν δεκάδες τέτοια προγράμματα από όλες τις χώρες – Άγγλους Γάλλους ,Πορτογάλους….

Η ελληνική κυβέρνηση  τι κάνει αλήθεια με τόσες παροχές που κάναμε; Φρεγάτα, ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερο SAR, φιλοξενίες μαχητικών και ελικοπτέρων σε Σούδα, Αραξο και Καλαμάτα κλπ.

www.prionokordela.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αρχίζει το «άρμεγμα» της Λιβύης μέσω όπλων”

  1. Ε φυσικά, τι περιμένατε!

    Από πότε οι μεγάλοι ενδιαφέρονται για την ελευθερία των λαών; Πάνε μόνο εκεί που υπάρχει κέρδος.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *