Αποβιομηχάνιση δίχως τέλος

Κύμα απολύσεων φοβούνται οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Coca Cola-3E στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της εταιρείας να κλείσει τις γραμμές παραγωγής στα δύο εργοστάσια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους. Ωστόσο τα σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες…

51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ σημειώνουν πως με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κλπ.

Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στις δυο πρώτες πόλεις. Στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση έδινε… «κίνητρα» αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις και δεν αντικαθιστούσε στελέχη που αποχωρούσαν απο νευραλγικές θέσεις προετοιμάζοντας το έδαφος για το κλείσιμο των μονάδων.

Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια. Το 2006 η Coca – Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αποβιομηχάνιση δίχως τέλος”

  1. Εμπάργκο και στην πολυεθνικούλα που θέλει να αγοράζουμε και να απασχολεί προσωπικό οπουδήποτε αλλού εκτός της Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς τα αναψυκτικά κάνουν κυτταρίτιδα. Στα τσακίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *