Έρχονται ξανά μισθοδοσίες …ενός ευρώ! – Μάρτιος και Απρίλιος οι μήνες που … τρώνε μισθούς και επιδόματα

Τελευταία ενημέρωση την 23 Φεβ 2012 — 13:32

– Από 1η Μαρτίου οι μειώσεις στον κατώτατο μισθό
– Στον αέρα οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων
– 50.000 εργαζόμενοι χάνουν 25% του μισθού από Απρίλιο

Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν… ταμείο εκατομμύρια εργαζόμενοι μετά την ψήφιση του Μνημονίου δύο. Μέσα σε μερικές μέρες θα ανατραπούν τα εργασιακά δικαιώματα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς έρχεται η μείωση στους κατώτατους μισθούς, οι ανατροπές στις συμβάσεις και αμέσως μετά οι μειώσεις στο Δημόσιο για όσους ακόμη δεν εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Από την 1η Μαρτίου αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση στον κατώτατο μισθό κατά 22%.

Η μείωση αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους νέους ως 25 ετών και θα φτάνει το 32%.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που επιβάλλει το νέο μνημόνιο στις συμβάσεις εργασίας το υπουργείο επισημαίνει ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω με ερμηνευτικές εγκυκλίους το επόμενο διάστημα.

Οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας ουσιαστικά καταργούνται , με τη “μερική διατήρηση” της μετενέργειας να φέρνει ουσιαστικά μείωση ως και 40% στους μισθούς .

Μετά την πάροδο των τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται στον βασικό μισθό. Όπου υπάρχουν διατηρούνται μετά από αυτό μόνο τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αποφάσε
ις

Αμέσως μετά έρχεται η μείωση των αποδοχών 50.000 υπαλλήλων του Δημοσίου μέσω της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο. Μειώσεις που θα φτάσουν και στο 25% και μάλιστα αναδρομικά.

Το ποσό θα αφαιρεθεί ουσιαστικά από τρεις μισθούς και έτσι και πάλι θα υπάρξουν εργαζόμενοι, ειδικά όσοι έχουν λάβει κάποιο δάνειο, που θα δουν μηδενικούς μισθούς τους επόμενους μήνες.

Αυτό αφορά κυρίως σε υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που ως τώρα έχει μισθό 1800 ευρώ (μεικτά) με βάση το νέο μισθολόγιο θα έχει μισθό λίγο πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Έτσι για τους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να αφαιρεθούν αναδρομικά από τον περασμένο Νοέμβριο τα επιπλέον χρήματα που έλαβε και έτσι ο εργαζόμενος αυτός θα λαμβάνει μισθό περί τα 1100 ευρώ μεικτά.

www.newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Έρχονται ξανά μισθοδοσίες …ενός ευρώ! – Μάρτιος και Απρίλιος οι μήνες που … τρώνε μισθούς και επιδόματα”

    1. Καλησπέρα! Θέλω να καταγγείλω πως όταν σας έλεγα πως αυτή η κυβέρνηση καθώς και η Τρόικα και το ΔΝΤ είναι κατά των τραπεζών γιατί τις οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση μέσω των κόκκινων δανείων με κοροϊδεύατε και με χαρακτηρίζατε φαιδρά πορτοκαλέα, καρπουζέα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Τώρα τι έχετε να πείτε; Εεεε; Άπιστοι στον Παπαροδήμο… ε άπιστοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.