Ένας στους τέσσερις θα πετούσε αυγά και γιαούρτια σε πολιτικούς

Η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον, τα συνεχή χαράτσια και οι φόροι, η ανεργία και οι περικοπές μισθών, οπλίζουν το χέρι των πολιτών που δηλώνουν έτοιμοι να ξεσπάσουν με την πρώτη ευκαιρία στους πολιτικούς.

Αντιδράσεις όπως οι επιθέσεις με αυγά, γιαούρτια, ακόμα και η χειροδικία εις βάρος των πολιτικών, θεωρούνται από αρκετούς «αποτελεσματικές πρακτικές».

Η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών ξεχειλίζει και αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ισπανίας της Πορτογαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, που έρχεται στη δημοσιότητα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η κρίση καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους όσους βρίσκονται στα άκρα του οικονομικού φάσματος: τους πολύ φτωχούς και τους πολύ πλούσιους – οι τελευταίοι, καθώς φοβούνται το «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα».

Τα στοιχεία της έρευνας προκαλούν αίσθηση, καθώς και οι μέχρι πρότινος φιλήσυχοι πολίτες, δηλώνουν πρόθυμοι να αντιδράσουν και να εκδηλώσουν το θυμό τους απέναντι στους πολιτικούς.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υπερθεματίζει την αγορά μόνο ελληνικών προϊόντων για την τόνωση της οικονομίας, τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την άρνηση πληρωμής νέων φόρων.

Το 30,4% των ερωτηθέντων θεωρεί αποτελεσματικές τις επιθέσεις με αυγά και γιαούρτια κατά πολιτικών. Το 21,2% εκτιμά ως δραστική τη χειροδικία εναντίον πολιτικών προσώπων, το 17,1% λέει «ναι» στον εμπρησμό αυτοκινήτων πολιτικών, το 14,6% στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων καταστολής, το 7,9% στους εμπρηστικούς μηχανισμούς και το 6,2% στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.

Σε επιθέσεις με αβγά και γιαούρτια δηλώνει ότι θα συμμετείχε το 26,8%, ενώ σύμφωνα με την έρευνα το 16,1% ομολογεί ότι θα χτυπούσε πολιτικούς αν του δινόταν η ευκαιρία. Το 12,5% ότι θα έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα βουλευτών και υπουργών, ενώ το 12,6% δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να επιτεθεί σε δυνάμεις καταστολής. Εμπρηστικό μηχανισμό θα τοποθετούσε το 5% ενώ το 5,1% δηλώνει ότι δυνητικά θα εμπλεκόταν σε καταστροφές δημόσιας περιουσίας.

Παθητική στάση, με αρνητικά συναισθήματα (ταπείνωση, φόβο, ενοχή, άγχος, απογοήτευση, θλίψη, ματαίωση, αίσθημα ανημποριάς) δηλώνει ότι υιοθετεί το 67,7%, ενώ την αποτάσσεται το 25,7%.

Η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η αισιοδοξία, η αγωνιστικότητα – θετικά συναισθήματα ενεργούς συμμετοχής, κατά τους ερευνητές – συγκεντρώνουν θετικές απαντήσεις σε ποσοστό 35,6% και αρνητικές σε ποσοστό 47,2%.

www.newsbomb.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Ένας στους τέσσερις θα πετούσε αυγά και γιαούρτια σε πολιτικούς”

 1. Να συμπληρώσω στον τίτλο και ότι “και 7 στους 10 είναι πρόθυμοι να πετάξουν σκρίνια, μπουφέδες και τσιμεντόλιθους και να κάψουν και καμια τράπεζα”

  1. Κ.dk….
   Μόνο 7 τους 10;
   Μόλις δω τραπεζοϋπάλληλο περνά από μυαλό μου οτιδήποτε…..Θα μου πείτε φταίνε;Γιατί ΠΟΥ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ;Πάντως λιγότερο από αυτόν που ως το μακρύ χέρι της τραπεζιτικής δικτατορίας υλοποιεί τα θέλω τους και ΜΑΛΙΣΤΑ χωρίς ιερό ή όσιο και νομιμοποίηση των ΄΄θέλω,απαιτώ΄΄.Είναι τυχαίο ότι πληθώρα νόμων βγαίνουν για να ρυθμίσουν υποτίθεται δάνεια και αυτοί συνεχίζουν να ασυδοτούν;Σε ποιες δικαστικές αποφάσεις έχουν συμμορφωθεί;Έχετε σκεφτεί ΤΟΣΑ χρόνια πόσες περιουσίες έχουν χαθεί;
   …Δεν φταίει λοιπόν ο υπάλληλος,ο δ/ντής,ο γενικός δ/ντής,ο αρμόδιος πιστώσεων…ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ όπως μας έκαναν;

 2. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

   Με βάση το άρθρο 47 του Ν. 2873/2000 όπως η παρ. 3 αντικαταστάθηκε από το άρθρο 42 παρ. 7 του Ν. 2912/2001 που προβλέπει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται, εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης, να χορηγούν στον αιτούντα οφειλέτη αντίγραφα των δανειστικών συμβάσεων και κατάσταση με ανάλυση του ύψους της οφειλής, καθώς και αντίγραφα των υφιστάμενων καρτελών και παραστατικών.
   Α) για έξοδα διαχείρισης δανείου ή λογαριασμού
  Β) για δαπάνες αξιολόγησης ορίων πελατών
  Γ) ειδικές δαπάνες προμήθειας
  Δ) έξοδα διαχείρισης πιστοδοτήσεων
  Ε) έξοδα χρηματοδότησης και γενικά οιαδήποτε προμήθεια καταβλήθηκε από εμάς ένεκα αυτού του δανείου.
  ΣΤ) έξοδα κτηματογράφησης (κτηματόσημο) που εισπράξατε από λογαριασμό μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *