Άρχισε το υπουργικό – Βόμβα Κουτρουμάνη: Νομοσχέδιο δεν υπάρχει – Μια συζήτηση θα κάνουμε για τις επικουρικές!

– “Δεν θα πάρουμε αποφάσεις σήμερα
– Θα προηγηθεί διάλογος”
– Οι αλλαγές στις επικουρικές ήταν στο Μνημόνιο
– Άσχημο το κλίμα στην κυβέρνηση
– Στα όριά του ο Παπαδήμος

Πριν ακόμα περάσει το κατώφλι του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Απασχόλησης απάντησε στη ΝΔ για τις επικουρικές και είπε επι της ουσίας ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα αφού ακόμα νομοσχέδιο δεν υπάρχει!

Ο κ.Κουτρουμάνης είπε ότι και η τρόικα θεωρεί τις αναλογιστικές μελέτες άρτιες. Και πρόσθεσε ότι όσα υποστηρίζει η ΝΔ για την μείωση των επικουρικών δεν ισχύουν. Ότι δηλαδή δεν ήταν μέσα στην συμφωνία.

Είπε ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών ήταν μέσα στο Μνημόνιο και εξιδεικεύεται στο Μεσοπρόθεσμο. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρεται και το ποσοστό που πρέπει να περικοπεί.

Και εδώ ήταν που έριξε την βόμβα: “Σήμερα”, είπε, “συζητούμε την πρόταση του υπουργείου. Δεν θα καταλήξουμε σε απόφαση. Υπήρχε βούληση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου αλλά δεν υπάρχει σχετική πίεση. Σε αυτό το διάστημα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και προτάσεις.”

Δηλαδή με άλλα λόγια, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι στο σημερινό υπουργικό δεν διακυβεύεται τίποτα. Μόνο προτάσεις και συζητήσεις για ένα νομοσχέδιο το οποίο αν πάει όπως όλα δείχνουν ακόμα και μετά τον Ιανουάριο μπορεί και να μην ψηφιστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Ωστόσο, το κλίμα στο υπουργικό το οποίο άρχισε να συνεδριάζει λίγο μετά τη μια το μεσημέρι είναι τεταμένο. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος και με τις κόντρες που έχουν αρχίσει και διαφαίνονται στον ορίζοντα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και με πολλούς από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχουν το νου τους στην διαδοχή.

Αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο κ. Καραταζφέρης είπε ότι αν δεν γίνει ανασχηματισμός και αν δεν σχηματισθεί μια κυβέρνηση το πολύ 10 υπουργών και 3 αντιπροέδρων τότε πρέπει να πάμε αύριο σε εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *