«Τα λεφτά μας πίσω» λένε έξι Ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Συνολικά έξι ασφαλιστικά ταμεία έστειλαν επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδας, με την οποία την εγκαλούν για κακοδιαχείριση των χρημάτων τους, που κατέληξαν σε ομόλογα του Δημοσίου και ζητούν από την ΤτΕ την επιστροφή των καταθέσεών τους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, παραδέχεται ότι επιστολές έχουν αποστείλει τα ταμεία «ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑΜ, ΕΔΟΕΑΠ».

Να σημειωθεί ότι οι δύο βουλευτές ανέφεραν στην ερώτησή τους ότι «οι συγκεκριμένοι φορείς έδωσαν στην ΤτΕ να διαχειριστεί χρήματα από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών… από αυτούς τους κοινωνικούς πόρους μεγάλα τμήματα (γίνεται λόγος για σχεδόν δέκα δισ. ευρώ από τα συνολικά 14 δισ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα το 2010 στην ΤτΕ) μετατράπηκε αυθαίρετα, σύμφωνα με τις επιστολές των διοικήσεών τους, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την ΤτΕ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των ΔΣ των ταμείων αυτών».

Από την άλλη, το υπουργείο απαντά ότι «τα κατατεθειμένα στην Τράπεζα διαθέσιμα κεφάλαια των ΦΚΑ αρμοδιότητας ΓΓΚΑ ανέρχονταν την 30.9.2011 στο ποσό των 15,87 δις ευρώ» και σημειώνει ότι «η Τράπεζα τα επενδύει υποχρεωτικά σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου», τονίζει δε πως «σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας περιορισμού του ελληνικού χρέους και του τρόπου υλοποίησής της στα ασφαλιστικά ταμεία, αυτές θα προσδιοριστούν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος».

www.protothema.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Τα λεφτά μας πίσω» λένε έξι Ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος”

  1. Πολυ αργα πλεον …
     
    ” Διότι τα αποθεματικά των ταμείων εξαερώθηκαν πρώτον λόγω πληθωρισμού, με την παλαιότερη υποχρεωτική άτοκη κατάθεση στην ΤτΕ και δεύτερον και κυριοτέρον με την απόφαση από τους Σημίτη – Παπαντωνίου, να επιτραπεί το τζογάρισμα τών χρημάτων στο Χρηματιστήριο, με εγκάθετους διοικητές, αγοράζοντας φούσκες. Με αποτέλεσμα τα λεφτά να καταλήξουν στις τσέπες ελλήνων και ξένων κερδοσκόπων … ”
     
    ΠΗΓΗ – http://www.elzoni.gr/html/ent/186/ent.11186.asp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *