«Μαύρα» Χριστούγεννα βλέπουν οι καταστηματάρχες

Το διευρυμένο εορταστικό ωράριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και οι νέες παραλαβές για τη χειμερινή σεζόν, εκτιμάται ότι θα προσφέρουν επιπλέον κίνητρα στο καταναλωτικό κοινό.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που κάνουν λόγο ακόμη και για «λουκέτο» στην επιχείρηση τους, καθώς το 2011 για τους περισσότερους «κλείνει» με αρνητικό πρόσημο.

Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση στην αγορά και δηλώνουν στην κάμερα του newsbomb.gr απελπισμένοι, καθώς έχουν «πνιγεί» από το… στοκ των αδιάθετων εμπορευμάτων.

Η οικονομική κρίση, οι περικοπές των εισοδημάτων, η διόγκωση της ανεργίας, η υπερφορολόγηση, η κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, ήδη από πέρυσι, η εντονότατη απαισιοδοξία και η καταβαράθρωση του δείκτη εκτιμήσεων και προσδοκιών των καταναλωτών συνεπάγονται περαιτέρω πτώση του κύκλου εργασιών της χριστουγεννιάτικης περιόδου και το 2011.

Οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν μείωση του τζίρου, με το αισιόδοξο σενάριο να προβλέπει πτώση της τάξης του 22%, ενώ οι ενδείξεις από την αγορά κάνουν λόγο για υποχώρηση στον κύκλο εργασιών κατά 30%, διαμορφώνοντας το συνολικό τζίρο σε περίπου 9,25 δισ. ευρώ από 13,2 δισ. το 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *